Проходження Pacific: Поради, WIKI, Огляди

PACIFIC – клієнтська гра на комп’ютер від компанії Gamelearn. Жанр гри: Екшен. У статті ми узагальнили поради щодо прокачування від топові гравців, відповіді розробників на питання геймерів, гайди для новачків з офіційного сайту і наші секрети проходження гри. Увага, стаття періодично оновлюється, заглядайте на сайт Мудрий Гик частіше.

Зміст статті

  • Гайд для новачків
  • Делегування завдань персонажам
  • Прогрес і рейтинг
  • Pacific: Гайд для новачків

    Як розблокувати кнопки дії? Щоб розблокувати одну з дій, необхідно розблокувати відповідні цій дії картки навичок. Щоб побачити всі картки, натисніть кнопку “+”, а потім – кнопку “Розум”. Щоб розблокувати дії, потрібно прочитати “обов’язкові” матеріали, які відображаються в кожній з карток. В кінці кожної картки можна побачити дію, яке вона розблокує.

    Чи можна розблокувати всі дії відразу? Ви самі вирішуєте, в якому темпі розблокувати дії. Це залежить від обраної вами стратегії гри. Єдине обмеження – доступне кожен день кількість енергії.

    Де знаходиться кнопка “Розум”? У правій нижній частині екрана є спливаюче меню. Натисніть кнопку “+”, щоб побачити інші кнопки. Кнопка “Розум” відзначена значком із зображенням мозку.

    Для чого призначені кнопки в меню? Щоб дізнатися, для чого призначена та чи інша кнопка, натисніть значок “Допомога” [?] В лівій частині екрана і виберіть пункт “Елементи екрану”.

    Як можна переміщатися по різних місцях на острові? Натисніть кнопку “Острів”. Ця кнопка знаходиться в правому нижньому кутку головного інтерфейсу. Також ця опція доступна по клацанню на значок “смайлики”, який відображається в інтерфейсі, що з’являється після натискання на одного з членів вашої команди.

    Я прочитав навчальний матеріал і відповів на питання, але дія як і раніше заблокована. Чому? Бувають випадки, коли необхідно пройти тестування з кількох уроків (уроки вказані в розділі “Вимоги” картки навичок). Наприклад, для розблокування дії “Винагородити” необхідно пройти тестування з уроків “Мотивація команди” і “Визнання і заохочення”.

    Що означає календар? Де можна побачити кількість днів, проведених на острові? У лівій верхній частині екрану відображаються основні індикатори гри. Поруч із позначкою календаря вказано кількість віртуальних днів, проведених вами на острові.

    Як винагородити персонажа? Натисніть на одного з персонажів, щоб відкрити його меню. Поруч з кнопкою “Винагородити” відображається кількість дій персонажа, які очікують нагороди, якщо такі є. Після натискання кнопки “Винагородити” в вікні відобразяться досягнення, які очікують нагороди. Виберіть одне з них, а потім виберіть необхідну нагороду.

    Перед тим як нагородити персонажа важливо задати членам команди питання, щоб дізнатися їх трохи краще.

    Чи можна в кінці дня отримати огляд мого розвитку? Так, в кінці кожного віртуального дня ви побачите панель індикаторів з оцінкою вашої роботи та інформацією про розвиток кожного персонажа. Прокрутіть сторінку вниз, щоб побачити всю доступну інформацію.

    Як підвищити кількість очок лідерства? Кількість очок лідерства збільшується в результаті дій, які виконуються на зборах, при взаємодії з кожним з персонажів окремо і в залежності від ваших відповідей на запитання тестів.

    Неправильні дії можуть зменшити кількість очок.

    Як підвищити рівень синергії? Синергія збільшується в результаті дій, які ви виконуєте на зборах, і індивідуального розвитку членів вашої команди.

    Неправильні дії можуть зменшити рівень синергії вашої команди.

    Як можна поповнити мій рівень енергії? Ваш рівень енергії відновлюється під час сну. Натисніть кнопку “Завершити день”, і у вас знову буде максимальна кількість енергії.

    Як часто потрібно завершувати день? Як дізнатися, що потрібно завершити день? Ви можете завершити день, коли захочете. Рекомендується по можливості витратити всю енергію і, особливо, переконатися, що у всіх ваших колег є призначена задача, щоб будівництво повітряної кулі йшло максимально швидко. Не забудьте “Дати зворотний зв’язок”, “Винагородити” персонажів і “Дозволити конфлікти”, якщо вони виникли.

    Як провести збори з членами моєї команди? Щоб організувати і провести збори з командою, потрібно натиснути на кнопку “Провести збори”. Для доступу до цієї функції натисніть кнопку “+” або відкрийте інтерфейс персонажа натисканням на нього.

    Як збільшити мотивацію членів моєї команди? Мотивація учасників команди підвищується в результаті дій, виконуваних на зборах, при взаємодії з кожним з персонажів окремо і в залежності від того, як ви дієте в різних виникаючих ситуаціях. Неправильні дії можуть зменшити кількість очок.

    Як вирішити конфлікт? Щоб розв’язати конфлікт, натисніть кнопку “Провести збори”, а потім – кнопку “Вирішити конфлікт”. Якщо в команді є конфлікти, поруч з кнопкою відобразиться повідомлення із зазначенням кількості невирішених конфліктів.

    Як організувати збори? Натисніть кнопку “Провести збори”. Для доступу до цієї функції натисніть кнопку “+” або відкрийте інтерфейс персонажа натисканням на нього. На зборах всі учасники команди зустрічаються в локації “Дельта”, і ви отримуєте доступ до групових дій.

    Як займатися розвитком персонажа? Натисніть на одного з персонажів, щоб відкрити його меню. Натисніть кнопку “Розвиток” і виберіть один з варіантів розвитку для обраного персонажа. Кожен з варіантів має свою дію і вартість у вигляді енергії.

    Як дізнатися, коли потрібно надати зворотний зв’язок учасникам моєї команди? Натисніть на одного з персонажів, щоб відкрити його меню. Поруч з кнопкою “Дати зворотний зв’язок” відобразиться кількість дій, які очікують зворотного зв’язку, якщо вони є. Крім того, можна відкрити картку команди і подивитися, чи є повідомлення на кнопці дій (кнопка із зображенням трьох крапок в правій частині екрана).

    Чи можна змінити аватар під час гри? Немає. Вибрати аватар можна тільки на початку курсу. Грати можна за Омара і Маї.

    Pacific: Делегування завдань персонажам

    Як делегувати завдання одному з членів моєї команди ? Делегування здійснюється в картці завдання. Для цього достатньо вибрати персонажа, якому потрібно делегувати завдання, і натиснути кнопку “Делегувати”. Відкрити картку завдання можна двома способами:

  • Натисніть на персонажа, потім на кнопку “Делегувати”, після чого виберіть у дереві завдань ту, яку потрібно делегувати.
  • Натисніть на кнопку доступу до картки команди ( вона розташована між кнопкою “+” і кнопкою “острів” в основному інтерфейсі гри). У панелі, що з’явилася натисніть кнопку “Делегувати”, а потім виберіть у дереві завдань ту, яку потрібно делегувати.
  • Як дізнатися, чи підходить завдання для персонажа? Необхідно враховувати характеристики персонажа (техніку, силу і навички), щоб правильно делегувати завдання. Приступаючи до делегування, на картці завдання зверніть увагу на її вимоги і на можливості персонажа.

    Що робити при появі повідомлення про те, що завдання не відповідає навичкам персонажа, якого вона призначена? Після делегування завдання це дію не можна скасувати. Помилка делегування призводить до того, що персонаж не виконує завдання в строк. Крім того, ви не отримуєте окуляри. На картці завдання необхідно постаратися підібрати персонажа з характеристиками (техніка, сила і вміння), відповідають вимогам завдання (по техніці, силі і вмінням).

    Як подивитися характеристики персонажів? Де знаходиться картка персонажа? Щоб відкрити картку гравця, натисніть на одного з персонажів, а потім – кнопку “Картка персонажа” у верхній частині екрану.

    чи можна делегувати персонажу більш одного завдання одночасно? Ні, не можна. Члени команди не можуть виконувати одночасно більше одного завдання. Ви можете делегувати нову задачу, коли буде закінчена попередня.

    Як визначити персонажа, який виконує конкретне завдання? У дереві завдань можна натиснути на одну з задач в процесі виконання і побачити персонажа, який її виконує. У лівому кутку ви побачите аватар персонажа.

    Чи потрібно виконати всі завдання в дереві для завершення курсу? Так, для проходження гри необхідно виконати всі завдання.

    Скільки днів займе виконання завдання? Це залежить від завдання і рівня підготовки персонажа, який буде її виконувати. На картці “доступних” завдань можна побачити оцінку необхідної кількості днів поруч із заголовком “Мінімум днів”. Тільки на картці завдання в процесі виконання можна побачити кількість днів, яке витратить обраний персонаж на виконання завдання ( “Реальні дні”).

    У якому порядку потрібно виконувати завдання? Ви самі вирішуєте, в якому порядку будуть виконуватися доступні завдання.

    Заблоковані завдання не можна виконати до того, як вони стануть доступні, оскільки вони залежать від виконання попередніх завдань. Наприклад, не можна “Ловити рибу”, поки не виконана задача “Змайструвати вудку”.

    Чому завдання не відображається як виконана незважаючи на те, що почався новий день? Виконання деяких завдань займає більше одного дня. Ви можете дізнатися точну кількість днів на картці завдання поряд з заголовком “Реальні дні”. Пам’ятайте, що цей заголовок відображається тільки для завдань в процесі виконання.

    Чи можна доручати виконання завдань самому собі? Як я можу виконати одне із завдань? Так, це можливо. Єдине обмеження полягає в тому, що такі завдання не можуть бути розраховані більш ніж на один день. Потрібно мати на увазі, що при виконанні завдань своїми силами витрачається набагато більше енергії, ніж при делегуванні.

    Pacific: Прогрес і рейтинг

    Де можна побачити прогрес будівництва повітряної кулі? Натисніть кнопку “Повітряна куля”. На що з’явилося екрані можна побачити частини повітряної кулі, які вам вдалося побудувати на поточний момент. Ця кнопка відображається після натискання на кнопку “+”.

    Як подивитися мій рейтинг? Натисніть на кнопку “П’єдестал”. На що з’явилося екрані ви зможете побачити рейтинг вашої команди. Ця кнопка відображається після натискання на кнопку “+”. Якщо кнопка не працює, це означає, що ваша група ще не отримала рейтинг.

    За якими критеріями формується рейтинг? За очками лідерства – чим більше, тим краще. У разі нічиєї: відсоток готовності повітряної кулі (чим більше, тим краще). У разі нічиєї: день на острові (чим менше, тим краще).

    Як розрізняються отримані окуляри, які відображаються у вигляді міхурів, що лопаються? Після виконання будь-якого дії з персонажем з’являється кілька лопаються бульбашок. Кольори відповідають категорії, в якій зароблені окуляри (синергія – блакитний, мотивація – помаранчевий, розвиток – зелений і окуляри лідерства – рожевий).

    (x12)

    Автор статті: Надія Д.